Bugsnax-ontwikkelaar overgegaan op werkweek van vier dagen

Geplaatst: 13 september 2021 om 07:31Aangepast: 2 februari 2023 om 14:12
Bij Bugsnax-ontwikkelaar Young Horses worden werknemers verwacht vier dagen in de week te werken.

Hier is afgelopen juli voor gekozen, zo meldt Axios. Het team werkt nu in totaal 32 uur per week. Op die manier wil het bedrijf de zogenaamde 'crunch' tegengaan en een gezonde balans tussen werk- en privéleven creëren.

"We kunnen beter mensen de gemoedsrust geven dat ze op een relaxte manier hun eigen ding kunnen doen, in plaats van dat men zich schuldig moet voelen om dat op werk te doen", aldus Phil Tibitoski, de mede-oprichter van Young Horses. "We weten wat wet moeten doen en wanneer het af moet zijn, of maken ons eigen schema en dingen komen af wanneer ze afkomen."

Tibitoski geeft toe dat een werkweek van vier dagen niet voor alle studio's is weggelegd, maar dat Young Horses er mee wegkomt omdat het een kleine studio betreft. "Het was gemakkelijker voor ons om te doen omdat de productie van ons kleine team simpel is in vergelijking met grotere studio's. Onze testperiode en de manier waarop we beslissingen maken gaat dus ook sneller dan een studio die met zoveel verschillende afdelingen en investeerders werkt."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.