World of Tanks-maker Wargaming vertrekt uit Rusland

Geplaatst: 4 april 2022 om 10:47Aangepast: 2 februari 2023 om 08:39
Wargaming, de ontwikkelaar en uitgever van World of Tanks, werkt niet meer vanuit Rusland en Wit-Rusland.

Dit in verband met de Russische invasie van Oekraïne. Het bedrijf laat dit weten middels een persbericht. Hoewel Wargaming is opgericht door de Rus Victor Kislyi in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, heeft het bedrijf wereldwijd negentien studio's, waaronder in Parijs, Chicago en Cyprus. 

De studio gesitueerd in Minsk wordt gesloten. Alle zaken gerelateerd aan diens games in Rusland en Wit-Rusland zijn overgedragen aan de externe ontwikkelaar Lesta Studio, waar Wargaming geen banden meer mee heeft. Op die manier zal Wargaming diens games, zoals World of Tanks, dus niet direct ondersteunen in Rusland en Wit-Rusland.

Wargaming laat weten dat de overzetting van alle werkzaamheden naar Lesta Studio geen winst oplevert. "Sterker nog: we verwachten dat we substantieel verlies lijden door deze beslissing."

Eerder dit jaar ontsloeg Wargaming creative director Sergey Burkatovskiy. Hij sprak zich op social media positief uit over de Russische invasie van Oekraïne. Wargaming heeft daarnaast ongeveer een miljoen dollar overgemaakt naar het Rode Kruis in Oekraïne als reactie op de Russische invasie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.