Wii U kapot? Vanaf nu helpt Nintendo niet meer

Geplaatst: 4 juli om 15:33
Heb je Wii U-reparateur als droombaan? Dan heb je pech. Nintendo heeft aangekondigd dat het officieel stopt met het repareren van Wii U-consoles.

Wereldwijd heeft de Japanse uitgever reparatiecentra waar defecte consoles worden gefixt, ook de versies die niet meer in de winkels liggen. De Wii U begint nu alleen echt te oud te worden, en daarom stopt Nintendo met de reparaties van die consoles. Hier in het Westen was het sowieso al een tijdje niet meer mogelijk, maar ook in Japan gaat er nu een streep doorheen.

Nintendo kondigde vorig jaar aan dat ze zouden stoppen met de reparaties als de voorraad onderdelen op was, en dat is nu dus gebeurd. Vooral het grote scherm van de controller zou vermoedelijk het probleem zijn.

De Wii U is alweer twaalf jaar oud: de console verscheen in 2012 als opvolger van de gigantisch populaire Wii, maar wist nooit het grote publiek te bereiken. Nintendo heeft er nu dus echt helemaal afscheid van genomen: in maart 2023 ging de eShop van de Wii U al dicht, en sinds april dit jaar kun je er ook niet meer online op spelen.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.