Voormalige Xbox-topman 'bang' van Game Pass

Geplaatst: 24 mei 2022 om 05:00Aangepast: 2 februari 2023 om 04:55
Ed Fries, die onderdeel was van het team achter de eerste Xbox, claimt dat de impact die Xbox Game Pass op de industrie kan maken hem bang maakt.

Dat meldt Fries - die in 2004 bij Microsoft vertrok - in een interview met

Watch on YouTube

. "Hetgeen me nerveus maakt is Game Pass. Die dienst maakt me bang, omdat het mij doet denken aan Spotify in de muziekindustrie. Toen Spotify groot werd, vernietigde het de muziekindustrie, het hakte de jaarlijkse omzet in die industrie door de helft. Het heeft er voor gezorgd dat mensen geen muzieknummers meer kopen."

Fries waarschuwt dat abonnementsservices voor games, zoals Game Pass, een soortgelijk effect kunnen hebben. "We moeten voorzichtig zijn dat we niet hetzelfde systeem in de game-industrie creëren. Deze markten zijn fragieler dan mensen zich realiseren. Ik heb gezien hoe de game-industrie zichzelf in de jaren 80 al eens heeft vernietigd."

Hij vervolgt: "Dus Game Pass maakt mij nerveus. Als een consument hou ik er van. Ik hou ook van Spotify als consument: ik heb alle nummers die ik ooit zou willen hebben... het is een geweldige deal als consument. Maar het is niet per se goed voor de industrie."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.