Unity-ceo krijgt kritiek nadat hij ontwikkelaars van gratis games ‘idioten’ noemt

Geplaatst: 15 juli 2022 om 08:13Aangepast: 2 februari 2023 om 16:24
In een recent interview zegt Unity-ceo John Riccitiello dat hij ontwikkelaars die geen inkomsten willen genereren met hun game “fucking idioten” vindt.

In een recent interview met Pocket Gamer spreekt Unity’s ceo John Riccitiello over het genereren van inkomsten bij games. Hij meent dat een ontwikkelaar al vroeg in het ontwikkelingsproces moet nadenken over een verdienmodel, omdat als daar niet over nagedacht wordt een mogelijk succesvolle game zal falen.

Als de ceo spreekt over ontwikkelaars die expres geen inkomsten willen genereren met hun game - bijvoorbeeld door hem gratis aan te bieden en geen in-game shop te laten bevatten – zegt hij het volgende: “Ferrari en andere high-end automakers gebruiken ook nog steeds klei en messen.”

“Het is een klein deel van de game-industrie dat op deze manier werkt, en sommige van deze mensen zijn mijn favoriete mensen om ruzie mee te maken – ze zijn de prachtigste en meest pure, briljante mensen. Maar ook een paar van de grootste fucking idioten.”

Die laatste uitspraak schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Onder andere op Twitter krijgt Riccitiello het te verduren, en wordt hem verweten een “kapitalistisch zwijn” te zijn.

Later verduidelijkt Riccitiello zijn globale punt: hij wil zeggen dat de gamesindustrie veranderd is. Volgens de Unity-ceo was het vroeger zo dat je een game kon maken en die naar een willekeurige uitgever kon brengen om er gelijk geld aan te verdienen, maar vandaag de dag moeten ontwikkelaars gelijk nadenken over een verdienmodel om succesvol te zijn. Op zijn “fucking idioten”-opmerking is hij vooralsnog niet teruggekomen.

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.