Uitgever Metro-franchise komt terug op pc-boycot volgende game

Geplaatst: 4 februari 2019 om 09:58Aangepast: 7 februari 2023 om 12:10
De uitgever van de Metro-serie, Deep Silver, verzekert pc-gamers dat hun platform belangrijk blijft in de toekomst van de franchise. Dit zegt het bedrijf nadat een ontwikkelaar waarschuwde dat de volgende Metro-game niet naar pc zou komen.

Een werknemer van 4A Games kwam met dit dreigement op het Russische Gameinator-forum, nadat fans negatieve reviews plaatsten van de Metro-games op Steam. Dit deden ze als protest tegen het nieuws dat de pc-versie van Metro Exodus een jaar exclusief op de Epic Games Store beschikbaar zal zijn. In het bericht zegt de werknemer dat toekomstige Metro-games niet naar pc komen als spelers weigeren om Metro Exodus te spelen via de Epic Games Store.

Vandaag plaatste uitgever Deep Silver een bericht op sociale media, waarin ze zeggen dat de uitspraken van de medewerker niet de visie van Deep Silver of 4A Games representeren: "Ze reflecteren de teleurstelling van een gepassioneerd individu dat welwillendheid zag veranderen in controverse omtrent een beslissing waar hij geen controle over had."

Metro Exodus is vanaf 15 februari beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.