Toch geen nieuwe game op komst van makers L.A. Noire

Geplaatst: 8 juli om 13:04Aangepast: 8 juli om 13:13
Afgelopen weekend las je op PU.nl een gerucht over een nieuwe game waar de voormalige ontwikkelaars van L.A. Noire aan zouden werken. Dat blijkt helaas toch niet te kloppen.

Het ging om Snowden House, een game waar Video Games Deluxe, een studio van ontwikkelaars die voorheen L.A. Noire maakten, aan zou werken. Componist Freyja Garbett slingerde het gerucht de wereld in via haar Instagram-kanaal, maar de studio reageerde daar weer op om het gerucht te ontkrachten. Inmiddels heeft ook Garbett haar bericht weer verwijderd.

“We werken exclusief aan projecten voor Rockstar”, luidt de verklaring (via VGC). “We hebben wat muziek van een componist uit L.A. gebruikt voor een VR-project waar we enkele jaren geleden aan werkten. Het project is gebaseerd op een zaak voor L.A. Noire die uiteindelijk is geschrapt, maar het project was meer een tech demo dan iets anders. We hebben geen idee of dit ooit nog het daglicht gaat zien, maar we hebben de muziek destijds toch gebruikt om een lokale componist te steunen.”

Garbett is in haar enthousiasme dus iets te ver doorgeschoten in haar Instagram-bericht en het is momenteel dus ook niet duidelijk waar Video Game Deluxe verder nog mee bezig is. Het team bestaat zoals gezegd uit voormalig ontwikkelaars van Team Bondi. Die studio werd na de release van L.A. Noire gesloten, maar een onbekend aantal teamleden van Bondi ging door onder een nieuwe naam.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.