Titanfall 2-spelersaantal stijgt na succes Apex Legends

Geplaatst: 12 februari 2019 om 12:28Aangepast: 7 februari 2023 om 12:12
Titanfall 2 profiteert van het succes van Apex Legends. De populariteit van het spel is sterk gestegen sinds de lancering van de battle royale-game.

Apex Legends is een week geleden uitgebracht en is tot nu toe een groot succes. De nieuwe battle royale-game van Respawn Entertainment heeft al een spelersaantal van 25 miljoen bereikt met 2 miljoen gelijktijdige spelers en zorgde voor een flinke stijging van EA-aandelen.

Ondanks het succes van Apex Legends waren er toch veel fans teleurgesteld. Zij hadden gehoopt op een nieuwe Titanfall-titel in plaats van een op zichzelf staande battle royale-game. De lancering van Apex Legends heeft echter wel een positieve invloed gehad op de Titanfall-franchise. De populariteit van het spel zorgt namelijk ook voor een groei van het aantal spelers van Titanfall 2.

-39726116

Volgens gebruiker 'Nefer' op het ResetEra forum is het spelersaantal van de Titanfall 2-multiplayer meer dan verdubbeld sinds de lancering van Apex Legends. Op pc is dit aantal gegroeid van ongeveer 1.500 spelers naar gemiddeld 3.400. Ook op de PlayStation 4 is een stijging te zien, van 2.000 naar bijna 5.000 spelers. De Xbox One-versie van Titanfall 2 profiteert het meest van het succes van Apex Legends, hier groeide het gemiddeld aantal spelers van 2.000 tot meer dan 10.000 actieve spelers.

Apex Legends speelt zich af in het Titanfall-universum, wat spelers wellicht nieuwsgierig heeft gemaakt naar de andere spellen in de serie. Ook zullen voormalig Titanfall-spelers door het ontbreken van Titans en de mogelijkheid om over muren te rennen in Apex Legends misschien weer verlangen hebben gekregen naar de actie in Titanfall 2.

De opleving van de Titanfall-franchise krijgt wellicht nog een vervolg dit jaar. Naast Apex Legends werd namelijk nog een nieuwe 'Titanfall-ervaring' in 2019 bevestigd door Respawn Entertainment.

Titanfall 2 is te spelen op pc, Xbox One en PlayStation 4

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.