The First Descendant-icoontjes lijken wel erg op die van Destiny 2

Geplaatst: 9 juli om 12:20
Het pas uitgekomen en populaire The First Descendant ligt de laatste dagen onder vuur. Diverse in-game icoontjes zouden namelijk wel erg leentjebuur van Destiny 2 spelen.

Forbes-redacteir Paul Tassi was de eerste die de gelijkenissen spotte. Hij legde de icoontjes die in The First Descendant worden gebruikt naast die van Destiny 2. Hoewel de icoontjes niet precies hetzelfde zijn en ook niet per se precies aan dezelfde krachten gekoppeld zijn, lijken ze er natuurlijk wel erg op.

Logischerwijs speurt het internet sindsdien de games af naar meer gelijkenissen, en zijn er bijvoorbeeld wapens in beide games gevonden die wel heel veel van elkaar weg hebben. Het lijkt er echter niet op dat The First Descendant echt precies dingen uit Destiny 2 kopieert - vooralsnog lijkt het te gaan om een behoorlijke shot inspiratie. The First Descendant-ontwikkelaar Nexxon Games heeft dan ook niet gereageerd op de berichten, en het ziet er niet naar uit dat ze de icoontjes in de game moeten gaan aanpassen.

The First Descendant verscheen afgelopen week op pc, PlayStation- en Xbox-consoles en is in één klap enorm populair. Wel werd er ook kritiek geleverd op de microtransacties in de free-to-play-game en de observatie dat de PS4-versie beter lijkt te lopen dan de PS5-editie.

The First Descendant - tijdens ontwikkeling bekend als Project Magnum - is een coöperatieve game voor vier spelers waarin je het opneemt tegen uit de kluiten gewassen eindbazen en deelneemt aan grootschalige gevechten. Heb jij 'm al geprobeerd?

The First Descendant

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.