Team van Ninja wint eerste Apex Legends-toernooi

Geplaatst: 13 februari 2019 om 11:41Aangepast: 7 februari 2023 om 12:13
Het eerste Apex Legends-toernooi is gewonnen door het team van de populaire Twitch-streamer Ninja. Meer dan 200.000 kijkers volgden live het evenement.

Dinsdagavond werd het eerste deel van het eerste officiële Apex Legends-toernooi georganiseerd door Twitch en Respawn Entertainment. Aan het evenement deden 48 bekende Twitch-streamers mee en er was een prijzenpot van 100.000 dollar te verdelen.

Deelnemers werden verdeeld in zestien teams van drie en gesplitst in Noord-Amerika en Europa. De teams speelden niet direct tegen elkaar, in plaats hiervan hadden ze vier uur de tijd om zoveel mogelijk punten te verzamelen in de reguliere spelmodus van Apex Legends. Met het doden van een tegenstander was één punt te verdienen, een overwinning leverde vijf punten op.

-39726011

Team Kings Canyon, bestaande uit de zeer populaire Ninja, Dizzy en King Richard, werd uitgeroepen tot de winnaar van de Noord-Amerikaanse teams met 420 punten. Met zijn drieën behaalden ze 355 kills en 13 overwinningen in vier uur tijd. Andere Twitch-bekendheden Shroud en DrDisrespect eindigden met hun team op respectievelijk de derde en vijfde plaats.

Aan de Europese zijde won Team Mane met Gotaga, Mickalow en Robi. Zij behaalden 399 punten en konden daarmee net als de Amerikaanse winnaar 8.000 dollar verdelen onder de teamleden. De top tien van beide regio's kan hier bekeken worden.

Het volledige toernooi kan worden teruggekeken op het Twitch-kanaal van Twitch Rivals. Op 19 februari gaat het tweede deel van het toernooi van start, waarin ook weer 100.000 dollar aan prijzengeld te winnen is.

Luister ook naar onze podcast, waarin Ron en Erik vertellen hoe ze aangenaam verrast waren door Apex Legends.

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.