Take-Two: 'Overname Activision door Microsoft is goed voor industrie'

Geplaatst: 12 oktober 2022 om 11:33Aangepast: 2 februari 2023 om 15:01
Strauss Zelnick, de CEO van Grand Theft Auto-uitgever Take-Two Interactive, meent dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft "goed voor de industrie" is.

Dat meldt hij in een gesprek met The Wrap. Hij werd gevraagd of hij vermoedt dat de overname, die op dit moment door wereldwijde waakhonden wordt geanalyseerd, doorgaat. 

"Het is moeilijk om te zeggen", zo antwoordt Zelnick. "Ik kan niet voorspellen wat de uitslag wordt van de waakhonden. Wij geloven in ieder geval dat het goed zou zijn voor Microsoft en de industrie. We zijn voorstanders."

Zelnick beargumenteerde zijn mening ook. Volgens hem is de game-industrie "hoogst gefragmenteerd" en "is er meer dan genoeg ruimte voor creativiteit, en we zien Microsoft als een partner. Als dit hun handel krachtiger maakt, is dat ook goed voor ons."

Zelnick werd ook gevraagd of er geen risico is dat Microsoft meer focus zou gaan leggen op Activision Blizzard-games na de overname, ten nadele van games van andere partijen. "Uiteindelijk stemt de consument. Als wij grote hits maken - en dat is waar we goed in zijn - dan verschijnen de consumenten, en dat kan niemand van ons afnemen of kopiëren."

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.