Stardew Valley krijgt splitscreen co-op

Geplaatst: 19 oktober 2020 om 04:44Aangepast: 6 februari 2023 om 16:59
Splitscreen co-op komt naar Stardew Valley, zo blijkt uit een recente tweet van de game.

Dat heeft ontwikkelaar Concerned Ape laten weten via Twitter. Splitscreen co-op komt in alle versies van de game beschikbaar via update 1.5. Alleen op de pc-versie kan de splitscreen co-op met maximaal vier mensen gespeeld worden. Op consoles ligt de grens waarschijnlijk bij twee spelers.

Twitter-gebruikers haalden uit de screenshots in de tweet van Concerned Ape nog meer details rondom update 1.5. Zo zijn er woestijnboerderijen, nieuwe kisten, een telefoonstand en fakkels op hekken te zien. Ook moet de update nieuwe end-game content toevoegen.

Stardew Valley werd in 2016 gelanceerd op pc door Eric 'ConcernedApe' Barone. De game kwam daarna ook naar diverse andere systemen, waaronder Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Sindsdien zijn er ook diverse grote updates voor de game uitgebracht die veel meer opties aan het spel toevoegen.

Stardew Valley heeft veel weg van de oude Harvest Moon-games: ook hier onderhouden spelers een eigen boerderij en verbouwen ze gewassen. De pixelart-graphics zijn echter uniek. Daarbij barst het nabijgelegen dorpje ook van de interessante personages waar spelers kennis mee kunnen maken.

Begin dit jaar werd al aangekondigd dat Stardew Valley inmiddels meer dan tien miljoen keer is verkocht.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.