Star Fox- en F-Zero-ontwerper werkt mee aan een nieuwe game

Geplaatst: 28 november 2022 om 10:19Aangepast: 2 februari 2023 om 14:22
Takaya Imamura, een ontwerper van personages en voertuigen uit games als F-Zero en Star Fox, werkt mee aan een nieuwe game gebaseerd op zijn pas uitgekomen manga.

Imamura vertrok vorig jaar bij Nintendo nadat hij dertig jaar werkzaam was bij het bedrijf. Hij gaf afgelopen week zin eigen manga uit genaamd Omega 6. Het boek is op moment van schrijven alleen in het Frans te koop.

Samen met de Japanse studio Happy Meal werkt hij nu aan een game gebaseerd op die manga, genaamd Omega 6 The Video Game. Het moet een text-adventure worden en ergens in 2023 op Nintendo Switch uitkomt. Overigens moet de game ook Engelse tekstopties krijgen.

De Omega 6-manga draait om Thunder en Kaira, premiejagers die door de ruimte reizen en op zoek zijn naar een planeet die als nieuwe thuishaven voor de mensheid kan functioneren.

Imamura heeft in het verleden onder andere de Nintendo-personages Fox McCloud, Falco Lombardi, Captain Falcon en Tingle ontworpen. Hij zou zijn ontwerpen vaak op collega's baseren. Zo is Fox gebaseerd op Shigeru Miyamoto en zou Tingle lijken op componist Koji Kondo. De laatste game waar hij aan meewerkte was het in 2016 verschenen Star Fox Zero.

-39042420
-39042468

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.