Sony legt wegenbouwsysteem uit Death Stranding vast via patent

Geplaatst: 13 december 2021 om 08:40Aangepast: 3 februari 2023 om 09:37
Sony heeft een patent vastgelegd dat overeen komt met het systeem in Death Stranding, waarbij spelers materialen verzamelen om wegen te kunnen bouwen.

Het bedrijf noemt dit patent 'Terrain radar and gradual building of a route in a virtual environment of a video game'. Hideo Kojima, de maker van Death Stranding, wordt genoemd als bedenker van het systeem.

Hoewel Death Stranding in het patent nooit specifiek wordt genoemd, wordt er duidelijk gepraat over het systeem uit de game waarbij spelers materialen verzamelen om bij te dragen aan de bouw van een weg, en waarbij spelers ook de wegen van anderen kunnen gebruiken.

Sony vroeg het patent al voor de release van de game aan, maar het werd afgelopen week pas goedgekeurd. Dit zou betekenen dat andere ontwikkelaars deze gameplaymechaniek niet mogen gebruiken. Bedrijven doen dit wel vaker: zo had Bandai Namco voor geruime tijd het alleenrecht om minigames in laadschermen te verwerken, al is dat patent inmiddels verlopen.

Death Stranding verscheen in 2019 voor PlayStation 4 en in 2020 voor pc. Dit jaar kwam een Director's Cut uit voor PlayStation 5, met nieuwe content. Het is niet bekend waar Hideo Kojima op dit moment aan werkt.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.