Skyrim-componist werkt momenteel niet aan The Elder Scrolls 6

Geplaatst: 9 januari 2019 om 10:05Aangepast: 3 februari 2023 om 15:40
De componist van The Elder Scrolls 5: Skyrim, Jeremy Soule, heeft aangegeven dat hij momenteel niet werkt aan de opvolger van de franchise, The Elder Scrolls 6. Dit maakt de componist bekend via Facebook.

Op Facebook geeft Soule aan dat er vele fans zijn die hem hebben gevraagd of hij wederom betrokken is bij de ontwikkeling van de nieuwe The Elder Scrolls-game. Daarop geeft hij aan dat hij The Elder Scrolls-franchise nooit de rug zou toekeren. "Ik geloof dat mijn betrokkenheid met de ontwikkeling afhankelijk is van een creatieve keuze van Bethesda en in welke richting zij de franchise willen sturen. Hiermee bevestig ik dan ook dat ik momenteel niet betrokken ben met The Elder Scrolls 6."

Met het plaatsen van het bericht gaven fans aan dat zij hoopten dat Bethesda Soule alsnog gaat aannemen als componist voor de volgende game. Sommigen zeiden dat het niet betrekken van Soule bij de game een slechte keuze is geweest. Hierop antwoordde Soule als volgt;

"Ik stel jullie steun op prijs! Iedereen bedankt! Maar wie dan ook door hen is aangenomen of aangenomen gaat worden zal iets speciaals leveren voor The Elder Scrolls 6. Ik ben er zeker van dat ze nog steeds een geweldige game kunnen leveren met of zonder mijn betrokkenheid."

-39635985

Soule reageerde ook nog op een paar reacties van zijn fans door te zeggen dat zijn gebrek aan betrokkenheid geen voorbode is voor de relatie tussen Bethesda en Soule in de toekomst. Daarnaast geeft hij aan vereerd en dankbaar te zijn voor de muziek die hij heeft mogen maken voor de fans. Daaraan voegt hij toe trots te zijn op zijn werk en geraakt te zijn door de vele verhalen waarin zijn muziek een belangrijke rol heeft gespeeld in het leven van vele mensen, zoals in ziekenhuizen, trouwerijen en zelfs begrafenissen.

Soule heeft in zijn loopbaan bij Bethesda, naast Skyrim, muziek gecomponeerd voor Morrowind en Oblivion. Ook is hij bekend voor het componeren van muziek voor World of Warcraft, Guild Wars en Prey.

The Elder Scrolls 6 werd afgelopen E3 met een korte teaser aangekondigd tijdens de persconferentie van Bethesda. De game bevindt zich echter in een vroeg stadium. Volgens de ontwikkelaar zijn we "nog twee volle games van The Elder Scrolls 6 verwijderd".

Rick BloemzaadRedacteur bij Gamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.