Skydance gaat Paramount overnemen

Geplaatst: 8 juli om 15:07
Dan een grote overname in film- en tv-land. Productiehuis Skydance Media, bekend van onder andere Top Gun: Maverick en verschillende Mission: Impossible-films, neemt het moederbedrijf van Paramount over.

Dat werd zondag bekendgemaakt. Met de deal is ruim 10,4 miljard dollar gemoeid. Skydance gaat 2.4 miljard dollar neerleggen voor National Amusements, het moederbedrijf van Paramount dat ook de Amerikaanse televisiezender CBS, Nickelodeon en MTV in bezit heeft.

Daarnaast wordt er nog eens 8 miljard geïnvesteerd in Paramount, meldt The Verge. Dat geld is hard nodig, want het bedrijf heeft financieel niet de meest comfortabele positie: streamingdienst Paramount+ kan maar lastig concurreren met bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime Video, terwijl de inkomsten uit traditionele televisie al langere tijd teruglopen. Volgens Bloomberg heeft Paramount sinds maart voor 14,6 miljard dollar aan schuld. In Nederland is het aanbod van Paramount + overigens ondergebracht in de streamingdienst SkyShowtime.

Met de overname staat er een nieuwe mediamagnaat op in Hollywood. David Ellison, zoals de oprichter van Skydance heet, heeft straks in één klap veel invloed binnen de filmindustrie, maar ook in de televisie- en nieuwsbranches krijgt hij een vinger in de pap. Hij neemt het stokje over van Shari Redstone, wiens opa in 1936 de oprichter was van National Amusements. De familie Redstone heeft al decennialang een machtige positie binnen de Amerikaanse media, maar doet daar nu dus voor het overgrote deel afstand van. Een deal die dus absoluut niet zou misstaan in een seizoen van Succession, toch?

Volgens een afspraak in de deal, opgemerkt door The New York Times, heeft het bestuur van Paramount nog 45 dagen om een nóg betere overeenkomst te sluiten met een andere partij, maar omdat het bestuur al heeft ingestemd met de overeenkomst zoals die er ligt, lijkt dat niet te gaan gebeuren. Als de deal definitief rond is, wordt de voorlopige naam New Paramount.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.