SimCity-bedenker werkt aan metaverse met nft's genaamd VoxVerse

Geplaatst: 21 oktober 2022 om 11:20Aangepast: 2 februari 2023 om 14:53
Will Wright, de bedenker van SimCity en De Sims, werkt aan een nieuwe metaverse genaamd VoxVerse. Het project ondersteunt nft's.

Dat onthult Wright aan Axios. VoxVerse is een virtuele wereld gesitueerd op een gigantische kubus. Hier kunnen spelers een virtueel stuk land kopen, waar ze vervolgens bronmaterialen kunnen mijnen en attracties kunnen bouwen voor andere spelers.

Hoewel spelers van VoxVerse geen nft's hoeven te gebruiken, is het wel een optie om Vox-personages te kopen. Dit zijn nft's die zijn gemaakt door het cryptobedrijf Gala Games. Dit bedrijf heeft meer dan 25 miljoen dollar in het project geïnvesteerd. Onder de personages vallen bekende personages uit franchises zoals The Walking Dead en Trolls. Virtuele pakketten met Trolls-personages gaan op dit moment voor meer dan 1200 dollar over de toonbank.

Wright geeft zelf aan dat hij niet echt interesse heeft in nft's. Hij verwacht dat VoxVerse drie soorten spelers aantrekt: een kleine groep rijke spelers die nft's en stukken land opkopen, een groep daaronder die door de eigenaren van het land worden opgedragen items te maken en een gedeelte van de opbrengsten ontvangen, en een grote groep free-to-play-spelers. 

"Ik heb veel meer interesse in het aantrekken van een miljoen free-to-play-spelers dan tienduizend rijke 'whales'", zo meldt Wright. Een 'whale' is een benaming voor spelers die veel geld in een game uitgeven. Wright geeft echter toe dat deze 'whales' nodig zijn om de in-game economie te stimuleren en vervolgens ervaringen voor miljoenen andere spelers te creëren.

In onderstaande video vertelt Wright meer over zijn project.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.