Shogun, The Bear en Baby Reindeer grote winnaars bij de Emmy's

Geplaatst: 4 dagen geleden om 12:58
De Emmy's zijn vannacht weer uitgereikt, en vooral Shogun, The Bear en Baby Reindeer vielen in de prijzen.

De drie series gingen allemaal naar huis met vier prijzen. Vooral Shogun wist geschiedenis te schrijven door de Emmy voor de beste dramaserie te winnen. Het is de eerste keer dat een niet-Engelstalige serie die prijs wint. Daarnaast won Shogun de prijs voor beste regie en leverde het de eerste Japanse Emmy-winnaars ooit: hoofdrolspelers Anna Sawai en Hiroyuki Sanada werden uitgeroepen tot beste acteur en actrice in een dramaserie. Vorige week streek Shogun ook al veertien prijzen op bij de Creative Arts Emmy's, waardoor de serie met het recordaantal van achttien Emmy's mag pronken.

The Bear won ook vier prijzen, al ging de Emmy voor beste komedieserie (is The Bear een comedy??) aan zijn neus voorbij. Daar wist Hacks de prijs te pakken, een serie over een comedian die aan lager wal raakt. The Bear kreeg wel de Emmy voor beste acteur (Jeremy Allen White), beste vrouwelijke bijrol (Liza Colón-Zayas), beste mannelijke bijrol (Ebon Moss-Bachrach) en regie voor een komedieserie (Christopher Storer). Colón-Zayas is de eerste latina die een Emmy wint.

Tot slot kreeg ook Baby Reindeer vier prijzen, de Netflix-serie over een komiek die te maken krijgt met een stalker. Richard Gadd won er twee, voor beste schrijver en acteur in een miniserie. Ook kreeg de serie de Emmy voor beste miniserie en beste vrouwelijke bijrol in een miniserie (Jessica Gunning).

Verder nog opvallende winnaars: Elizabeth Debicki won de beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie voor haar rol als prinses Diana in The Crown. Ook Jodie Foster mocht een beeldje ophalen als beste actrice in een miniserie voor True Detective: Night Country. Jean Smart won als beste actrice in een komedieserie voor haar rol in Hacks, terwijl Lamorne Morris (Winston uit New Girl!) won voor zijn rol in Fargo.

En dan was er ook nog een leuk Nederlands tintje, waar wij als vaderlandslievende schrijvers natuurlijk graag nog even op wijzen: The Traitors ging naar huis met een Emmy voor beste realitycompetitieprogramma. Dat is de Amerikaanse versie van het in Nederland bedachte De Verraders.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.