‘Sega Mega Drive-game Eternal Champions wordt verfilmd’

Geplaatst: 18 augustus om 13:11
Het lijkt erop dat de vechtgame Eternal Champions, in 1993 verschenen voor de Sega Mega Drive, wordt verfilmd.

Dat meldt The Hollywood Reporter. Het project komt uit de koker van productiehuis Skydance, dat David Ellison, Dana Goldberg en Don Granger heeft aangesteld als producenten. Vanuit Sega treedt Toru Nakahara op als producer, een functie die hij eerder ook vervulde bij de verfilmingen van Sonic the Hedgehog. Derek Connoly, scenarist van de Jurassic World-films, zal de regie van Eternal Champions voor zijn rekening nemen.

Eternal Champions verscheen in 1993 voor Sega’s 16-bit console. Het plot van de game is net zo flinterdun als je verwacht: om de aarde van de verdoemenis te behoeden roept een opperwezen genaamd de Eternal Champion de zielen van verschillende legendarische krijgers uit de wereldgeschiedenis op. Zij waren stuk voor stuk bestemd om grootste dingen te doen, maar stierven terwijl ze hun taken vervulden.

Watch on YouTube

Voorzien van nieuw leven moeten de strijders het tegen elkaar opnemen in een toernooi, waarvan de winnaar weer volledig tot leven wordt gewekt om de aarde te redden. Om het kolderieke verhaal compleet te maken: de rest wordt na het verlies teruggebracht naar het moment vlak voordat ze stierven. Onnodig wreed misschien, maar goed: zo staat er toch nog iets op het spel voor alle hoofdrolspelers.

Eternal Champions werd in 1993 geprezen voor zijn originele personages, zoals de futuristische Syrische premiejager Blade en de Russische edelvrouw Jetta die zich in de twintigste eeuw voordeed als acrobaat.

De PU-redacteur van dienst moet nog altijd een beetje lachen bij het afsluiten van dit nieuwtje. Hij vraagt zich dan ook af: zit jij hier eigenlijk wel op te wachten? Eerlijk is eerlijk: de Sonic-films zijn allebei regelrechte hitjes en voor de komende derde film zijn de verwachtingen hooggespannen. Maar zo’n obscure vechtgame met een vrij belachelijk verhaal, gaat dat ook werken?

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.