Scalebound keert mogelijk terug als Switch-game

Geplaatst: 19 februari 2019 om 06:52Aangepast: 3 februari 2023 om 15:19
De geannuleerde Xbox One-game Scalebound van PlatinumGames wordt mogelijk opnieuw ontwikkeld als Switch-game.

Dat claimt de website Nintendo Insider van anonieme bronnen te hebben gehoord. Dit als reactie op eerdere berichten van GameInformer-redacteur Imran Khan tijdens de Kinda Funny Games-podcast vorige week, waarin hij liet weten dat er mogelijk een geannuleerde third party-game in ontwikkeling is voor de Switch.

Nintendo Insider laat verder niet weten om welke bronnen het gaat en hoe zij aan die informatie komen. Wel duidelijk is dat Microsoft, dat eigenaar was van het handelsmerk Scalebound, ditzelfde handelsmerk niet heeft vernieuwd. Ondanks dat is het bedrijf zover bekend nog wel eigenaar van alle content die rondom de game is ontwikkeld.

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat Nintendo, PlatinumGames en Microsoft tot een deal zijn gekomen om Scalebound naar de Switch te brengen, laat Kotaku-redacteur Jason Schreier op gameforum ResetEra weten dat er vorig jaar binnen de game-industrie wel degelijk geruchten gingen over een Switch-versie van de game.

Scalebound werd na jaren ontwikkeling in het begin van 2017 geannuleerd door Microsoft. De game werd ontwikkeld door PlatinumGames, vooral bekend van de Bayonetta-reeks, maar was eigendom van Microsoft. Platinum werkt op dit moment onder andere aan de Switch-games Bayonetta 3 en Astral Chain.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.