Remaster van Quake nu beschikbaar

Geplaatst: 20 augustus 2021 om 04:23Aangepast: 2 februari 2023 om 14:35
Een remaster van de klassieke shooter Quake is sinds gisteravond beschikbaar.

Na diverse geruchten werd de nieuwe uitgave van het spel gisteravond tijdens QuakeCon aangekondigd. Het spel is beschikbaar op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Daarnaast kan de game via backward compatibility op PlayStation 5 en Xbox Series X en S gespeeld worden. Tot slot staat het spel op Game Pass.

De game ondersteunt op platforms die daar geschikt voor zijn nu een 4k-resolutie en kan in widescreen worden gespeeld. Het spel heeft nu dynamisch lichtgebruik, anti-aliasing, deph of field, verbeterde modellen en meer. Binnenkort komen er updates uit voor PS5 en Series X waarmee de game in native 4k en 120hz gespeeld kan worden.

Quake heeft lokale en online co-op. Naast de singleplayercampagne zitten de oorspronkelijke uitbreidingen er ook bij en bevat het spel twee nieuwe uitbreidingen die door Wolfenstein-studio MachineGames zijn gemaakt. Tot slot kan men ook mods downloaden zoals Quake 64. Er komen binnenkort meer mods beschikbaar.

Quake kost 10 euro, maar pc-gamers die het origineel hebben kunnen gratis upgraden. Op de website van Bethesda valt meer te lezen.

Naast Quake staan nu ook Quake 2 en Quake 3 Arena op Game Pass voor pc.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.