Rechtszaak tegen Nintendo vanwege Joy-Cons afgewezen door rechter

Geplaatst: 6 februari 2023 om 07:50Aangepast: 21 februari 2023 om 12:50
Een Amerikaanse rechter heeft een rechtszaak tegen Nintendo omtrent defecte Joy-Cons afgewezen.

Dat meldt Eurogamer. Er zijn meerdere groepsgedingen tegen Nintendo ingediend vanwege defecte Switch-controllers. Een rechter uit Californië heeft besloten om een zo'n rechtszaak af te wijzen omdat de consumenten in kwestie hebben ingestemd met Nintendo's licentieovereenkomst - de zogeheten End User License Agreement (EULA). Daarin is te lezen dat men geen rechtszaak tegen het bedrijf kan aanspannen.

De mensen die de aanklacht indienden, claimden dat minderjarige consumenten geen akkoord kunnen geven op een dergelijke overeenkomst. De rechter meende echter dat wanneer eigenaren van de Switch minderjarig zijn, diens ouders feitelijk de echte eigenaar zijn, en de EULA alsnog standhoudt.

Sinds de Switch beschikbaar is, kampen sommige bijbehorende Joy-Con-controllers met zogenaamde 'drift' op diens analoge sticks, waardoor personages bijvoorbeeld automatisch gaan lopen. Nintendo repareert defecte Joy-Cons in de meeste gevallen kosteloos. Er zijn sindsdien echter diverse rechtszaken ingediend. Nintendo verontschuldigde zich in 2020 al voor de situatie. In 2021 heeft het Bureau Européen des Unions de Consommateurs (BEUC) een Europawijde klacht rondom de defecte controllers uitgezet.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.