QA-bedrijf Quantic Lab reageert op beschuldigingen omtrent kwaliteit Cyberpunk 2077

Geplaatst: 29 juni 2022 om 12:10Aangepast: 7 februari 2023 om 23:17
Quantic Lab, het bedrijf dat extern Cyberpunk 2077 testte op onder andere bugs, reageert op de beschuldigingen dat zij CD Projekt Red misleid zouden hebben.

Eerder deze week meldde een YouTuber via zijn kanaal Upper Echelon Gamers dat hij documenten zou hebben ontvangen van een medewerker bij Quantic Lab, het Roemeense QA-bedrijf (kwaliteitsverzekeringsbedrijf) dat Cyberpunk 2077 testte. Volgens die documenten zou er van alles mis zijn gegaan bij het testen van het spel, en zouden ze duidelijk maken dat Quantic Lab medeverantwoordelijk is voor de staat van Cyberpunk 2077 op release.

Quantic Lab meldt aan VGC dat het bedrijf “er altijd naar streeft om te werken met transparantie en integriteit”. “De video die is gepubliceerd op sociale media begint met foutieve uitspraken over Quantic Labs geschiedenis”, aldus ceo Stefan Seicarescu. Hij ontkent de beschuldigingen uit de video niet, maar zegt wel dat die onnauwkeurigheden bevat en dat diens maker “laat zien niet te snappen hoe een QA-proces in zijn werk gaat voordat een game op de markt komt”.

Wegens contracten met CD Projekt Red kan hij niets zeggen over het QA-proces bij Cyberpunk 2077, maar voegt er wel aan toe: “Over het algemeen werken uitgevers samen met meerdere externe QA-bedrijven, en zijn ze niet afhankelijk van slechts één, bovenop de interne QA-middelen van de ontwikkelaar.”

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.