PS5- en Xbox Series-versies van Biomutant in de maak

Geplaatst: 7 juli 2022 om 04:47Aangepast: 7 februari 2023 om 23:20
Later dit jaar verschijnt Biomutant op PlayStation 5 en Xbox Series X en S, zowel als los verkrijgbare game en als upgrade.

De game kan vanaf 6 september gekocht worden voor de moderne consoles. Op die dag kunnen eigenaren van de oude versie van de game ook de update gratis downloaden. Er wordt een 4k-resolutie, ondersteuning voor hdr en een framerate "tot en met 60 fps" mee toegevoegd.

Op PlayStation 5 kan men kiezen tussen drie modi. Met Quality wordt een 4k-resolutie en 30 fps aangehouden, met Quality Unleashed wordt naar een 4k-resolutie gestreefd en hangt de framerate gemiddeld rond de 50 tot 60 fps, en met Performance is er constant 60 fps op een resolutie van 1440p. Daarnaast maakt de PS5-versie gebruik van de DualSense-opties - zoals adaptieve triggers, haptische feedback en geluid uit de speakers - en Activity Cards. Op Xbox Series X zijn de drie kwaliteitsopties die hierboven zijn beschreven hetzelfde. Op Series S bieden Quality en Quality Unleashed 1440p en biedt Performance 1080p.

Biomutant kwam vorig jaar uit. Het spel was al wel speelbaar op de nieuwe consoles, maar alleen nog maar via backward compatibility. In de kleurrijke actiegame besturen spelers een zelfgemaakt, gemuteerd wezen. Spelers kunnen daarbij hun personage gedurende de game met allerlei nieuwe vaardigheden uitrusten door het hoofdpersonage te laten muteren.

Biomutant scoorde een 6 op Gamer.nl: "Biomutant is grillig in opzet. Het missie-ontwerp is te traditioneel en de game leunt op een warrig verhaal met slechte dialoog en nietszeggende personages, terwijl de actie en sommige rpg-systemen juist beter zijn dan die van genregenoten."

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.