Poolse regering opent Minecraft-server om kinderen binnen te houden

Geplaatst: 23 maart 2020 om 11:53Aangepast: 3 februari 2023 om 11:23
Normaal is de politiek op zoek naar mogelijkheden om kinderen naar buiten te krijgen, maar nu met het coronavirus is juist het tegenovergestelde aan de gang. Zo heeft de Poolse regering een Minecraft-server gemaakt, waar Poolse kinderen gebruik van kunnen maken nu de scholen dicht zijn.

Op 11 maart nam de Poolse regering strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Alle scholen, musea en bioscopen sloten vanaf dat moment. Om kinderen te vermaken heeft de Poolse regering in samenwerking met de Neverlight Association de Minecraft-server Grarantanna gelanceerd.

Grarantanna is van oorsprong een online omgeving waar scholieren verschillende activiteiten kunnen ondernemen met anderen. Zo zijn er verschillende webinars en quizzen over onder andere de Poolse geschiedenis en geografie. Daarnaast worden er online table top-rpg-sessies georganiseerd.

In de Minecraft-versie van de omgevingElke speler krijgt hierbij een stuk grond van 60 bij 60 blokken, waar ze kunnen bouwen wat ze willen. De dertig beste creaties worden op 30 maart tentoongesteld en de winnaars worden beloond met prijzen.

Grarantanna is alleen beschikbaar in Polen. Hoe lang de Minecraft-server online blijft is nog niet bekend.

-39661935
Jolien MauritszIk ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.