Pokémon Violet heeft laagste Metacritic-score in de franchise

Geplaatst: 7 december 2022 om 08:00Aangepast: 8 februari 2023 om 08:29
Van alle hoofdgames binnen de Pokémon-reeks heeft geen game zo'n laag Metacritic-gemiddelde als het pas uitgekomen Pokémon Violet.

De game heeft op moment van schrijven een gemiddelde Metacritic-score van 72. Er bestaat geen andere mainline Pokémon-game die een lagere score heeft. Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl hebben beiden een Metacritic-score van 73 en staan dus boven Violet.

Pokémon Scarlet, dat onlangs tegelijk met Violet uitkwam, heeft een Metacritic-gemiddelde van 73. Hoewel de games nagenoeg hetzelfde zijn, ligt het er maar net aan hoe positief of negatief de recensenten waren die een van de twee edities hebben ontvangen.

Ontwikkelaar Game Freak heeft onlangs zijn excuses aangeboden voor de staat waarin Violet en Scarlet zijn uitgebracht. "We zijn ervan op de hoogte dat spelers problemen tegenkomen die invloed hebben op de prestatie van de game. Ons doel is altijd om spelers een positieve ervaring te bieden met onze games, en we bieden onze excuses aan voor het ongemak. We nemen feedback van spelers serieus en werken aan verbeteringen voor de games."

Ondanks de gemengde reacties op de spellen, zijn het de snelst verkochte first-party Nintendo-games ooit. In drie dagen tijd gingen er meer dan tien miljoen exemplaren van de Switch-games over de toonbank.

De games scoorden een 7 op Gamer.nl: "Pokémon Scarlet en Violet zijn wisselvallige Pokémon-games. De open spelwereld is op veel vlakken een bevrijding, maar de technische mankementen zijn behoorlijk storend."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.