Plannen voor Fallout 5 liggen er, maar Starfield en TES6 hebben voorrang

Geplaatst: 10 november 2021 om 06:51Aangepast: 3 februari 2023 om 10:07
Bethesda Games Studios heeft plannen voor een Fallout 5 liggen, maar de ontwikkeling van zowel Starfield als The Elder Scrolls 6 gaat voor.

Dat laat Todd Howard van Bethesda weten in een uitgebreid interview met IGN. "Fallout is echt onderdeel van ons DNA. We hebben in het verleden wel met anderen gewerkt en ik kan niet zeggen wat er gaat gebeuren. Maar we hebben een pagia waarop staat wat we met Fallout 5 gaan doen."

Voorlopig hoeven fans de game echter niet te verwachten. "Als ik met mijn hand kon zwaaien (om de game uit te brengen) zou ik het doen. Ik zou graag willen dat we sneller konden werken, maar ik kan vandaag niet vertellen wanneer wat gebeurt. Ik kan alleen zeggen dat we de volgorde van Starfield en dan Elder Scrolls 6 aanhouden."

Starfield is dus de eerstvolgende game van Bethesda Game Studios die uit moet komen. Die game staat gepland voor een release op 11 november 2022. "We wilden al heel lang iets zoals Starfield doen en het in een nieuw universum laten afspelen. Als we het nu niet deden, wanneer dan wel?"

Na Starfield is dus The Elder Scrolls 6, het langverwachte vervolg op Skyrim, aan de beurt. Howard vindt het zelf ook niet ideaal dat het zolang duurt voordat de game uitkomt - Skyrim verscheen immers in 2011. "Zou je zo'n gat tussen Skyrim en het vervolg plannen? Ik kan niet zeggen dat dat ideaal is. (...) Hopelijk kunnen we bij The Elder Scrolls 6 zeggen dat de game het wachten waard was."

-39324842

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.