Phil Spencer: 'Game Pass-achtige service op PlayStation onvermijdelijk'

Geplaatst: 18 januari 2022 om 06:20Aangepast: 3 februari 2023 om 09:09
Volgens Xbox-hoofd Phil Spencer is het onvermijdelijk dat Sony met een eigen service komt om het op te nemen tegen Game Pass.

Spencer werd door IGN gevraagd wat hij van de recente geruchten vindt over een Game Pass-achtige dienst voor PlayStation-consoles. Volgens geruchten werkt Sony aan een dienst met de codenaam Spartacus, waarmee PlayStation Plus en PlayStation Now worden gecombineerd en veel oudere PlayStation-games worden aangeboden. Vooralsnog heeft Sony het bestaan van zo'n dienst echter niet bevestigd.

"Ik wil niet klinken alsof we het allemaal helemaal begrijpen (bij Xbox)," zo begint Spencer, "maar ik denk dat het juist is om je klanten te laten kiezen welke games ze spelen, waar ze die willen spelen, en ze de keuze te geven waar ze hun bibliotheek bouwen, en transparant te zijn over je plannen om games naar pc te brengen en cross-gen-mogelijkheden aan te bieden."

Hij vervolgt: "Dus wanneer ik dingen hoor over concurrentie voor Game Pass of games naar pc brengen, klinkt dat logisch in mijn oren, want ik zie dat als de juiste werkwijze. Ik zie het niet per se als validatie van de werkwijze (bij Xbox), maar wanneer ik het er met onze teams over heb, noem ik het onvermijdelijk."

Spencer heeft er geen problemen mee als Sony met een concurrent op Game Pass komt, omdat dat er volgens hem voor zorgt dat Microsoft moet blijven innoveren. Vooralsnog heeft Sony echter nog niets uit de doeken gedaan.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.