Phil Spencer: 'Call of Duty blijft nog een paar jaar speelbaar op PlayStation'

Geplaatst: 4 september 2022 om 09:11Aangepast: 7 februari 2023 om 23:46
Call of Duty blijft in ieder geval nog een paar jaar speelbaar op PlayStation-consoles.

Dat meldde Xbox-baas Phil Spencer per brief naar PlayStation-hoofd Jim Ryan. Dat vertelt Spencer aan The Verge. "In januari gaven we een ondertekende overeenkomst aan Sony om Call of Duty op PlayStation te garanderen, met dezelfde content en features [als op Xbox], voor minstens een paar jaar bovenop het huidige contract van Sony."

Volgens Spencer is dit een overeenkomst "die typische gameindustrie-overeenkomsten te boven gaat." Spencer maakt nog niet duidelijk om hoeveel jaar het exact gaat. Wat Microsoft met de franchise van plan is na die "paar jaar" is ook nog niet duidelijk. 

De overname van Call of Duty-maker Activision Blizzard wordt momenteel onderzocht door verschillende concurrentiewaakhonden wereldwijd. De Britse waakhond noemde Call of Duty het grootste knelpunt. Volgens de waakhond is die franchise zo belangrijk dat het Sony significant kan verzwakken, mocht de reeks ooit exclusief worden. 

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.