Persona 5 Royal komt ook uit op PS5, Persona 4 Golden op PS4

Geplaatst: 15 juni 2022 om 11:37Aangepast: 2 februari 2023 om 16:51
Atlus kondigt aan dat Persona 5 Royal onderweg is naar PlayStation 5. Persona 4 Golden komt daarnaast naar PlayStation 4 en Persona 3 Portable gaat uitkomen voor PS4 én pc, via Steam.

Recent zijn de Xbox Series X/S-, Xbox One- en pc-versies van enkele Persona-games aangekondigd; Persona 5 Royal is als eerste aan de beurt. Dat spel komt namelijk op 21 oktober naar bovengenoemde consoles, maar op diezelfde ook naar PlayStation 5 (en Steam), zo maakt Atlus bekend.

Persona 4 Golden houdt het ook niet bij alleen een Xbox-versie; het spel komt gelijktijdig uit voor de PlayStation 4. Persona 3 Portable komt op zijn beurt uit voor PlayStation 4 én pc via Steam. Beide spellen staan gepland voor 2023, een exacte releasedatum is nog niet gegeven. In ieder geval komen de verschillende versies van Persona 4 Golden op dezelfde dag uit, en hetzelfde geldt voor de versies van Persona 3 Portable.

Gematsu meldt dat op de Japanse website van Persona te lezen is dat Persona 4 Golden en Persona 3 Portable alleen uitkomen als digitale download. Op de Engelstalige website staan die kanttekeningen niet.

Het is nog onduidelijk of de Xbox Series X/S-versies van de spellen specifiek voor die consoles zijn gemaakt, of dat ze speelbaar zijn via backward compatibility. Immers zijn er geen PlayStation 5-versies van Persona 4 Golden en Persona 3 Portable aangekondigd. Ontwikkelaar Atlus heeft dat nog niet verduidelijkt.

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.