Onuitgebrachte F-Zero-spin-off was ‘af’ volgens voormalige Nintendo-producer

Geplaatst: 28 februari 2022 om 09:19Aangepast: 2 februari 2023 om 09:13
Een spin-off van de game F-Zero was naar verluidt al helemaal afgemaakt maar nooit uitgebracht.

Dat meldt een voormalig medewerker van Nintendo. De originele titel was G-Zero en werd later Zero Racers, en hij werd naar verluidt ontwikkeld voor de Virtual Boy. Omdat die handheld uitdraaide op een financiële flop werd de game nooit uitgebracht.

In gesprek met Did You Know Gaming onthult voormalig Nintendo of America-medewerker Jim Wornell dat de game al helemaal af was. “Als producer schreef ik teksten voor het scherm, de handleiding en het gamedoosje, nam ik screenshots, overzag ik het debug- en goedkeuringsproces, communiceerde ik met [Nintendo] NCL en werkte ik met de marketing”, aldus Wornell.

“Ik was betrokken bij alles wat met de Noord-Amerikaanse releases te maken had”, vervolgt hij. “G-Zero, later bekend als Zero Racers, stond op mijn lijstje met projecten. [..] Zero Racers was klaar. We hadden een volledige handleiding, het doosje, een label en de ESRB-keuring klaar voor de game. Het was compleet.”

Zero Racers werd in juli en augustus 1996 al getoond in het Nintendo Power-magazine, wat betekent dat de game enkele jaren voor het daadwerkelijke vervolg F-Zero X uit moest komen op de Nintendo 64.

Volgens Did You Know Gaming bevatte Zero Racers als eerste enkele favoriete racers van fans, zoals Jody Summer en Jams McCloud. Die zouden uiteindelijk in 1998 hun debuut maken in het echte vervolg, F-Zero X.

Watch on YouTube
Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.