Ontwikkelkosten volgens Sega te hoog voor een Mini Dreamcast

Geplaatst: 6 juni 2022 om 07:44Aangepast: 7 februari 2023 om 23:04
Een Mini-versie van de Dreamcast of de Saturn zijn op dit moment onwaarschijnlijk; volgens Sega zou het nu te duur zijn om deze te maken.

Dat laat Yosuke Okunari, de producent van klassieke Sega-hardware, weten aan het Japanse Famitsu. Sega heeft wel overwogen om Mini-consoles uit te geven gebaseerd op de Dreamcast en Saturn, maar het zou op dit moment te duur zijn om onderdelen voor deze apparaten te produceren. Dit zou komen door het huidige tekort aan halfgeleiders.

Vooral de Dreamcast, de laatste console die Sega heeft uitgebracht voordat het spellen voor systemen van andere bedrijven ging maken, wordt nog altijd geprezen door fans. Dat komt mede door diverse experimentele games of sterke arcadeports, zoals Shenmue, Crazy Taxi, Soulcalibur, Rez, Jet Set Radio en Phantasy Star Online.

Hoewel een Mini-versie van de Dreamcast of Saturn voorlopig niet lijken uit te komen, heeft Sega vorige week wel de Mega Drive Mini 2 aangekondigd. Het apparaat komt in ieder geval op 27 oktober in Japan uit en bevat vijftig games die op de Mega Drive en Mega CD zijn verschenen. In 2019 kwam al de eerste Mega Drive Mini uit, waarop 42 games stonden.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.