Ontwikkelaars niet vooraf ingelicht over stopzetten Stadia

Geplaatst: 30 september 2022 om 10:15Aangepast: 2 februari 2023 om 15:12
Ontwikkelaars van verschillende games kwamen er tegelijk met de spelers achter dat Google van plan is te stoppen met Stadia.

Donderdag maakte Google bekend de stekker te trekken uit de gamestreamingsdienst Google Stadia. Als een grote verrassing hoeft dit niet te komen, de service was immers alles behalve een succes. Maar voor ontwikkelaars die in de nabije toekomst van plan waren games op Stadia uit te brengen, komt dit nieuws wél als een verrassing.

Vermoedelijk heeft Google namelijk niets laten weten aan ontwikkelaars over hun plannen om te stoppen met Stadia. Verschillende ontwikkelaars hebben laten weten tegelijk met de spelers te ondervinden dat het platform binnenkort niet meer ondersteund zal worden. Zo ook Tom Vian, ontwikkelaar van Tangle Tower:

Ook Mike Rose, van uitgever No More Robots, was erg verrast door het nieuws. Een van hun games zou in november naar Stadia komen. Hij maakt zich zorgen over het financiële aspect van de deal die de uitgever met Google heeft, en vraagt zich af of ze het geld ooit nog terug gaan zien. In een andere Tweet uit hij zijn frustraties over het feit dat Google hier niet eerder over begonnen is met hun partners.

Het doek is echter nog niet meteen gevallen voor Stadia. Spelers kunnen tot 18 januari gebruikmaken van de streamingdienst. Google heeft aangegeven alle spelers hun geld terug te geven. Het is niet meer mogelijk om Stadia-gerelateerde aankopen te doen in de Google Store.

Niels ArtsHeeft een haat-liefde relatie met League of Legends, maar wil de grootste releases van het moment ook nooit missen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.