Ontwikkelaar XIII-remake biedt excuses aan voor kwaliteit van de game

Geplaatst: 15 november 2020 om 07:28Aangepast: 3 februari 2023 om 06:14
Ontwikkelaar Playmagic en uitgever Microids bieden hun href="https://www.microids.com/official-statement-by-microids-playmagic-regarding-xiii/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">excuses </a>aan voor de kwaliteit van XIII nadat de remake sterk werd bekritseerd.

XIII verscheen deze week, waarna spelers een uitzonderlijke hoeveelheid bugs opmerkten. Ook wordt het wijzigen van de iconische grafische stijl bekritiseerd, die realistischer overkomt dan de cell-shaded stijl van het origineel.

Beide bedrijven noemen de pandemie als oorzaak van de problemen:

"Ten eerste willen we onze oprechte excuses aanbieden voor de technische problemen. In de huidige staat voldoet XIII niet aan onze kwaliteitsstandaarden en we snappen de frustraties volledig.

De pandemie heeft de productie van de game op veel niveaus beïnvloed. Overschakelen naar thuiswerken heeft onverwachte tegenslagen in het schema en het testproces veroorzaakt."

Playmagic en Microids melden dat er wordt gewerkt aan patches die de game de komende weken verbeteren.

De game is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc. De oorspronkelijke XIII kwam in 2003 uit op pc, PlayStation 2, Xbox en GameCube en werd ontwikkeld door Ubisoft Paris.

Watch on YouTube
Jacco PeekHoofdredacteur Gamer.nl. Zwak voor The Witcher, Pokémon en egels.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.