Ontslagen werknemers willen dat Bungie-baas aftreedt

Geplaatst: 1 augustus om 13:15
Diverse voormalige Bungie-werknemers hebben op de grootschalige ontslagronde bij de studio gereageerd. Er wordt daarbij fel afgegeven op de CEO van de ontwikkelaar.

Gisteren werd aangekondigd dat Sony Interactive Entertainment 220 werknemers (oftewel 17 procent) van Destiny-ontwikkelaar Bungie ontslaat. Daarbovenop worden 155 Bungie-werknemers intern bij PlayStation aan de slag gezet, én zullen 75 werknemers een nieuwe studio binnen PlayStation Studios vormen om daar verder te werken aan een nog niet onthulde scifigame.

De ontslagronde kon op felle kritiek van zowel fans als voormalige en getroffen werknemers rekenen. Daarbij geven verschillende voormalige werknemers af op Pete Parsons, de directeur van Bungie. Zo meldde community manager Liana Ruppert: "Je bent een leugenaar, dief en nog zoveel meer dat we niet publiekelijk kunnen bespreken. Treed af, zonder dat je een gigantische zak geld van Sony krijgt. Dit komt niet door Sony, maar door het falen van het leiderschap. Zo simpel is het."

Verschillende mensen uit de industrie gerelateerd aan Bungie deelden links naar Parsons Bring a Trailer-profiel, waarop te zien is dat hij vele veilingen van dure, klassieke wagens heeft gewonnen. Zo kocht hij op 1 juni - een maand voor de ontslagronde - nog een wagen van 91.500 dollar. Toen Bungie in 2022 werd overgenomen door Sony voor 3,6 miljard dollar, stond Parsons ook al aan het roer bij de studio. Hoewel het onduidelijk is hoeveel hij heeft verdiend aan de overname, lijkt het gezien zijn aankoopgeschiedenis er op dat hij niet verlegen om geld zit.

"Lafaard", zo schrijft voormalige community manager Sam Bartley. "Jij hebt dit gedaan. Jij hebt hier voor gekozen. (...) Je hebt in mijn gezicht gelogen. Twee dagen voor je mij ontsloeg, nodigde je mij uit om je nieuwe wagens te bekijken. Twee. Fucking. Dagen. Vertrek. Nu."

View post on X
View post on X

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.