Oekraïne wil dat consolebedrijven Atomic Heart verbannen in het land

Geplaatst: 22 februari 2023 om 13:50Aangepast: 24 februari 2023 om 14:13
Het ministerie van digitale transformatie in Oekraïne wil graag dat Sony, Microsoft en Valve de verkoop van Atomic Heart stilleggen in het land.

Dat meldt vervangende minister Alex Bornyakov (via dev.ua). Hij geeft aan dat hij een brief gaat sturen naar bovengenoemde bedrijven met de vraag of zij de verkoop op de Microsoft Store, PlayStation Store en Steam stopzetten in het land. De game, die sinds gisteren is uitgekomen, is al niet fysiek te koop in Oekraïne, maar nog wel digitaal. 

Als reden wordt gemeld dat Mundfish, de deels Russische ontwikkelaar van de game, geen publieke statements naar buiten heeft gebracht waarin de Russische invasie van Oekraïne wordt beoordeeld. Mundfish zou alleen hebben geclaimd een "voorstander van vrede" te zijn.

De minister dringt andere landen ook aan de game te boycotten. Hij waarschuwt dat spelersdata in potentie naar derde partijen in Rusland kan worden gestuurd en dat de opbrengsten van de gameverkoop gebruikt kunnen worden om de oorlog in Oekraïne voort te zetten. Daarbij zou Mundfish volgens Bornyakov gefinancierd worden door "Russische bedrijven en banken die onder sancties vallen en van systematisch belang zijn voor de Russische overheid".

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.