Nintendo verhoogt Switch-prijzen niet

Geplaatst: 9 november 2022 om 12:24Aangepast: 8 februari 2023 om 00:15
Nintendo benadrukt dat het de prijzen van haar consoles en games ondanks de hoge inflatie niet gaat verhogen. Desondanks zegt het bedrijf de situatie ‘in de gaten te houden’.

Dat meldt het bedrijf tijdens een presentatie van haar financiële cijfers. Volgens Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki geeft Nintendo wel aan de situatie te ‘monitoren’ en eventueel toch stappen te ondernemen wanneer dat nodig blijkt.

De reactie van Nintendo volgt op eerdere aankondigingen van PlayStation en Sony rondom het duurder maken van hun hardware en software. Zo kwam eerder in het nieuws dat Sony de PlayStation 5 per direct met 50 euro verhoogde. Ook Xbox-baas Phil Spencer hintte eind vorige maand naar prijsstijgingen van Xbox-consoles en hun abonnementsdienst Game Pass. Dat was opvallend, aangezien Microsoft eerder nog beweerde geen plannen te hebben om de prijzen te verhogen.

De Switch kwam uit in 2017 en is Nintendo’s bestverkopende console na de Nintendo DS. Alhoewel er al tijden over gespeculeerd wordt, is er nog vrij weinig duidelijk over de volgende console van het Japanse gamebedrijf. Afgelopen week hintte een Pokémon-vacature nog naar een next-gen Nintendo-console.

Denian FrankenSchrijft maar al te graag over games en popcultuur. Pokémon-historicus, rpg-liefhebber en ging als kind verkleed als Link met carnaval.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.