Nintendo kondigt Labo: VR-pakketten aan voor de Switch

Geplaatst: 7 maart 2019 om 06:22Aangepast: 3 februari 2023 om 15:13
Nintendo heeft diverse nieuwe Labo-pakketten aangekondigd waarmee een vr-bril gemaakt kan worden.

Nintendo noemt de kartonnen bril, waar het Switch-scherm in kan worden geschoven om zo een vr-bril te maken, de Toy-Con-VR-bril. Het standaard pakket bevat deze bril, alsmede vijf projecten om te bouwen: de Toy-Con-knaller, het Toy-Con-fototoestel, de Toy-Con-vogel, het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-olifant. Ook zit er een schermhoes en een veiligheidskap in het pakket.

Er is ook een Starterset, waarin alleen de bril, de knaller en de veiligheidskap zitten. De andere creaties kunnen via twee uitbreidingssets gekocht worden. Nintendo geeft geen officiële prijzen voor games in de Benelux, maar in de Verenigde Staten kosten het complete pakket en de Starterset respectievelijk 79,99 en 39,99 dollar, en de uitbreidingen 19,99 dollar per stuk. Verwacht wordt dat de prijzen in euro's vergelijkbaar zijn.

Wat voor game-ervaringen er bij Labo: VR worden geleverd, is nog maar deels bekend. Zo geeft Nintendo als voorbeelden de mogelijkheid om een alien-invasie tegen te houden met de knaller en foto's te maken van het zeeleven met het fototoestel. Meer informatie volgt later nog, zo valt er te lezen op de website van Nintendo. Wel is duidelijk dat het mogelijk is om de vr-ervaring uit te zetten en de bijbehorende software in 2D te spelen.

De Labo: VR-pakketten zijn vanaf 12 april verkrijgbaar voor de Switch.

-39712012
-39712073
-39712091

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.