Nintendo herbevestigt dat Zelda: Breath of the Wild 2 dit jaar verschijnt

Geplaatst: 3 februari 2022 om 09:54Aangepast: 7 februari 2023 om 22:09
Nintendo heeft opnieuw bevestigd dat het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild dit jaar moet verschijnen.

Dat deed het bedrijf tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. Vorig jaar werd er tijdens een Direct-uitzending rond E3 al een nieuwe trailer van de game getoond - hieronder nogmaals te zien - waar 2022 al als releasejaar werd genoemd. Sindsdien is het echter stil rondom het langverwachte vervolg, waardoor veel fans twijfels hadden over een release dit jaar.

Nintendo publiceerde een lijst met aankomende releases en bevestigt daarin wederom dat het vervolg op Breath of the Wild dit jaar uit moet komen. Een precieze releasedatum is er echter nog niet. Hieronder is de complete lijst te zien.

  • Pokémon Legends: Arceus - 28 januari 2022

  • Triangle Strategy - 4 maart 2022

  • Kirby en de Vergeten Wereld - 25 maart 2022

  • Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp - Lente 2022

  • Splatoon 3 - 2022

  • Mario + Rabbids Sparks of Hope - 2022

  • Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild (tijdelijke naam) - 2022

  • Bayonetta 3 - 2022

  • Metroid Prime 4 (tijdelijke naam) - Nog niet bekend

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers - waar Nintendo ook meldde dat er inmiddels 103,54 miljoen exemplaren van de Switch zijn verscheept - gaf directeur Shuntaro Furukawa verder nogmaals aan dat de hybride console ongeveer in het midden van zijn levenscyclus is. 

"Switch is nog maar in het midden van zijn levenscyclus en het apparaat geniet begin dit jaar van veel momentum. De Switch kan een patroon van onze vorige consoles verbreken, waarin het momentum in diens zesde levensjaar werd verzwakt." 

De Switch verscheen in maart 2017 en is dus bijna vijf jaar verkrijgbaar. Furukawa's opmerking betekent overigens niet per se dat een opvolger van de Switch pas over vijf jaar verschijnt: mogelijk houdt hij rekening met de optie dat de oorspronkelijke Switch na de release van een opvolger nog blijft verkopen.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.