Nintendo-hacker Gary Bowser veroordeeld tot gevangenisstraf

Geplaatst: 11 februari 2022 om 09:15Aangepast: 3 februari 2023 om 08:43
De Canadese hacker Gary Bowser is veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf.

Dat liet Nintendo in een statement weten. Het bedrijf uitte daarbij waardering voor "het harde werk van de federale aanklagers en wethandhavingsinstanties die vechten tegen illegale activiteiten op een globale schaal die serieuze schade aanrichten aan Nintendo en de game-industrie."

De Canadese hacker Bowser en partner Max Louarn, beiden lid van een hackersteam genaamd Team-Xecuter, werden in 2020 opgepakt en aangeklaagd voor zo'n elf misdrijven. In essentie gaat het erom dat Bowser modchips voor de Switch verkocht. 

Nintendo spande vorig jaar in Seattle een rechtszaak tegen hen aan wegens de verkoop van die modchips. Bowser pleitte eind vorig jaar schuldig aan twee misdrijven gerelateerd aan het hacken. Hij bood Nintendo 4,5 miljoen dollar aan. In een aparte rechtszaak werd Bowser ook nog eens verzocht een extra 10 miljoen dollar aan Nintendo te betalen.

De advocaten van Bowser pleiten er voor om hem een negentien maanden durende gevangenisstraf te geven. Aangezien hij al sinds september 2020 vast wordt gehouden, zou hij dan over drie maanden vrijkomen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.