Nieuwe naam van Overwatch-personage McCree bekendgemaakt

Geplaatst: 23 oktober 2021 om 08:06Aangepast: 3 februari 2023 om 10:22
Blizzard heeft de nieuwe naam van het Overwatch-personage McCree bekendgemaakt: Cole Cassidy.

McCree gaat vanaf 26 oktober Cole Cassidy heten. Blizzard is ook bezig met de plannen voor een nieuw verhaal binnen Overwatch, waarin McCree een belangrijke rol speelt. Vanwege de naamsverandering wordt dit nieuwe narratief echter uitgesteld tot later dit jaar.

In augustus liet Blizzard al weten dat McCree een naamswijziging zou krijgen. McCree is namelijk vernoemd naar Jesse McCree, de voormalige hoofdontwerper van Diablo 4. Hij werkt niet meer bij bedrijf nadat hij genoemd werd in de aanklacht van Activision Blizzard door de staat Californië. Die aanklacht draait om de discriminatie, seksuele intimidatie en ongelijkheid die volgens de staat heerst op de werkvloer van het bedrijf. McCree vertrok samen met Diablo 4-regisseur Luis Barriga en World of Warcraft-ontwerper Jonathan LeCraft. McCree werd specifiek in de aanklacht genoemd voor zijn werkgedrag.

Blizzard liet ook weten dat in-game personages voortaan niet meer vernoemd zullen worden naar Blizzard-werknemers. "We gaan beter nadenken over het toevoegen van referenties naar elementen uit de echte wereld in toekomstige Overwatch-content."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.