Nieuw PS5-model met externe disk drive zou 'vlekkeloos' werken

Geplaatst: 13 december 2022 om 09:15Aangepast: 2 februari 2023 om 14:06
Een nieuw PlayStation 5-model die mogelijk in de maak is en een externe disk drive zou bevatten, zou "vlekkeloos" werken.

Dat meldt journalist Tom Henderson op Twitter. "Een kleine update over de PlayStation 5 met een disk drive die losgekoppeld kan worden: ik heb nu van twee mensen gehoor dat men de testversie in handen heeft en dat het vlekkeloos werkt. We gaan er binnenkort waarschijnlijk meer over horen."

Afgelopen september deed Henderson al verslag van een gerucht rondom een nieuw PlayStation 5-model. Volgens hem moet de console ergens in september 2023 uitkomen en qua hardware nauwelijks verschillen van de huidige PS5-modellen, behalve dan dat de disk drive losgekoppeld kan worden.

Eigenaren zouden de disk drive aan de PS5 via een USB-C-opening kunnen koppelen. Het model zou zowel los als via een bundel met de disk drive gekocht kunnen worden. De console zelf zou dankzij de externe disk drive "dunner en lichter" zijn.

Vooralsnog is de bovenstaande informatie niet officieel bevestigd. Er zijn op dit moment twee verschillende PS5-modellen te koop: eentje met een interne disk drive en eentje zonder disk drive.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.