Nieuw bewijs gevonden voor de Xbox Lockhart

Geplaatst: 26 juni 2020 om 09:54Aangepast: 3 februari 2023 om 10:07
Er is nieuw bewijs gevonden dat er meerdere next gen-consoles van de Xbox in ontwikkeling zijn. Dat blijkt uit een gelekt document van een dev kit.

Er gaan al een langere tijd geruchten rond dat de Lockhart in ontwikkeling is. De minder krachtige console moet volgens insiders tegelijkertijd met de Series X uitkomen voor een lager bedrag. Microsoft heeft zelf nog niet officieels aangekondigd, maar de codenaam Lockhart is op verschillende plekken opgedoken. Zo staat het eerder in de Window Code Libaries. Nu is de Lockhart weer opgedoken in een document van een gelekte dev kit. Daarin staat bij de Project Scarlet dev kit (de Xbox Series X) een ‘Anaconda Profiling Mode' en 'Lockhart Profiling Mode’ vermeld. De Anaconda kan slaan op het moederbord van de Series X waar een slang in is gegraveerd. Dat deelde journalist Tom Warren op Twitter.

Volgens insiders bij The Verge is Lockhart Profiling Mode een modus waarin ontwikkelaars kunnen testen hoe hun game werkt in de engine van de Xbox Lockhart. Volgens het nieuwsplatform werkt de Lockheart op 7.5GB RAM, een iets mindere CPU-snelheid en ongeveer 4 teraflops GPU-capaciteit. De Xbox Series X heeft ter vergelijking 13.5GB bruikbare RAM, en heeft 12 teraflops GPU-capaciteit.

Microsoft heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de Lockhart. Mogelijk wordt er tijdens de presentatie in juli meer informatie over de Series en mogelijke Lockhart bekendgemaakt.

Jolien MauritszIk ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.