'Netflix overweegt een gratis versie'

Geplaatst: 25 juni om 12:58
Wil je best een potje Netflix kijken (en chillen), maar is je spaarpotje net kapot geslagen? Misschien komt er binnenkort goed nieuws voor je aan: Netflix zou mogelijk een gratis versie van de dienst overwegen.

Dat meldt Bloomberg op basis van eigen bronnen. Netflix zou in de maag zitten met hun advertentie-tak, die gewoonweg te klein is. Door de streaming dienst in sommige landen gratis aan te bieden, zou het bereik van Netflix groter worden en zouden ze dus ook meer reclames kunnen verkopen. Ja, voor niks gaat natuurlijk de zon op: met een gratis abonnement krijg je wel reclames te verduren.

Volgens Bloomberg zou Netflix zijn gratis pijlen hebben gericht op een beperkt aantal markten in Azië en Europa. Een test met een gratis abonnement in Kenia is onlangs afgelopen. Het bedrijf zou vooral kijken naar landen met populaire gratis tv-kanalen waar het al reclames verkoopt, zoals Duitsland en Japan.

Of de Benelux ook in die plannen voorkomt, is niet bekend. Amerika wordt in ieder geval overgeslagen, omdat Netflix volgens de analyses daar al het grootste deel van hun potentiële publiek bereikt. Overigens is er in veel landen al een goedkoper abonnement waarbij je ook reclames krijgt, dat in Nederland nooit is uitgerold. Dat zou erop kunnen wijzen dat ook dit nieuwe plan ons landje niet zal bereiken, maar je weet het natuurlijk nooit.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.