Mogelijke rechtszaak tegen Sony vanwege drift in PlayStation 5-controller

Geplaatst: 11 februari 2021 om 09:31Aangepast: 6 februari 2023 om 15:01
Een Amerikaans advocatenbureau onderzoekt de mogelijkheid naar het aanspannen van een rechtszaak tegen Sony vanwege een driftprobleem in de DualSense-controller.

Het kantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith onderzoekt of het mogelijk is om een collectieve rechtszaak te starten, door verschillende gedupeerden te verzamelen die zogenoemde 'drift' ervaren in hun PlayStation 5-controller.

Drift houdt in dat een van de analoge sticks op een controller input ervaart, terwijl de speler in kwestie de stick niet aanraakt. Daardoor kunnen personages of cursors uit het niets bewegen, wat in sommige gevallen games (nagenoeg) onspeelbaar maakt.

Deze drift zou nu ook veelvuldig bij eigenaren van de eind vorig jaar uitgekomen PlayStation 5 voorkomen. Op de website van het advocatenkantoor staat een formulier die gedupeerden in kunnen vullen. Afhankelijk van hoeveel mensen van zich laten horen, kan er een rechtszaak worden gestart.

Drift is een veelvoorkomend probleem bij de Joy-Con-controller van de Nintendo Switch. Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith zit ook achter een langlopende collectieve rechtszaak tegen Nintendo naar aanleiding van dit probleem.

-39658482

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.