Microsoft: 'We kunnen zorgen van EU over Activision-overname wegnemen'

Geplaatst: 4 februari 2023 om 09:40Aangepast: 21 februari 2023 om 12:10
Microsoft laat weten er zeker van te zijn dat het de zorgen van de Europese Commissie over de overname van Activision Blizzard weg kan nemen.

Politico meldt dat de Europese Commissie inmiddels een officiële waarschuwing omtrent antitrustwetten heeft gegeven an Microsoft. Afgelopen dinsdag zou Microsoft de redenen hebben ontvangen waarom de overname van Activision Blizzard een bedreiging kan vormen voor concurrentie binnen de game-industrie.

Een woordvoerder van Microsoft heeft aan de website gemeld dat het er vertrouwen in heeft dat het de zorgen van de Europese waakhond kan wegnemen. "We luisteren nauwkeurig naar de zorgen van de Commissie en zijn er zeker van dat we ze kunnen wegnemen."

Microsoft kondigde begin vorig jaar jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Hoewel in sommige landen de overname al is goedgekeurd, is dat in de meeste gebieden nog niet het geval. De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.