Microsoft tipt Sony over hoe PlayStation Plus succesvoller kan worden

Geplaatst: 16 augustus 2022 om 04:55Aangepast: 2 februari 2023 om 15:57
Microsoft heeft in een document dat is ingediend bij de Braziliaanse overheid aangegeven hoe Sony van PlayStation Plus een groter succes kan maken.

"Sony kan de hoge kwaliteit van hun first-party games inzetten door ze op release meteen beschikbaar te stellen op PlayStation Plus. Zo'n strategie zou de groei van de gebruikersaantallen versnellen als reactie op de competitieve druk van Game Pass (of welke andere service dan ook). De strategie wordt echter niet gebruikt door Sony, zelfs niet op het vernieuwde PlayStation Plus."

Microsoft zelf plaatst wel hun first-party games op release al op Xbox Game Pass. Het bedrijf denkt dan ook dat Sony er goed aan zou doen een soortgelijke strategie in te zetten. "Zo'n move zou PlayStation Plus nog aantrekkelijker maken zodat ze het kunnen opnemen tegen eventuele strategieën van rivaliserende uitgevers - en het is in het voordeel van gamers."

De quote, die is vertaald door Kotaku, is gehaald uit een document dat in Brazilië bij de overheid is ingediend om de overname van Activision Blizzard door Microsoft te verdedigen. Dit dient als reactie op Sony's claim dat de overname van Activision Blizzard concurrentiebeperkend zou zijn. Hier kwamen eerder al andere interessante quotes uit. Zo wordt er in geclaimd dat Sony ontwikkelaars zou betalen om hun games niet op Game Pass te zetten. Ook blijkt dat de PlayStation 4 meer dan twee keer zoveel als de Xbox One is verkocht.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.