'Microsoft doet concessies om Activision-overname door te laten gaan'

Geplaatst: 29 november 2022 om 11:20Aangepast: 2 februari 2023 om 14:21
Microsoft zou concessies doen om de overname van Activision Blizzard door te kunnen laten gaan, waaronder een deal die er voor zorgt dat Call of Duty nog tien jaar op PlayStation-consoles uit blijft komen.

Dat meldt Reuters te hebben vernomen. Om wereldwijde waakhonden die onderzoek doen naar de mogelijke overname voor zich te winnen, zou Microsoft verschillende afspraken in het voordeel van de concurrentie willen maken. Het bedrijf zou deze concessies officieel willen presenteren naar de instanties.

Om waakhonden bij de Europese Commissie tevreden te stellen, zou er in ieder geval een licentiedeal van tien jaar voor Sony worden voorbereid. Hoewel er geen detail worden gegeven, is het waarschijnlijk dat deze deal specifiek om Call of Duty draait. Een week geleden meldde de New York Times immers al dat Microsoft een dergelijke deal had aangeboden aan Sony.

McDermott Will & Emery-partner Stephane Dionnett meldt aan Reuters dat dergelijke concessies er voor kunnen zorgen dat de verschillende instanties die de overname onderzoeken mogelijk overstag gaat. Ze waarschuwt echter dat het ook een mogelijkheid is dat het niet genoeg is.

Hoe dan ook publiceert de Europese Commissie diens beslissing voor 11 april, maar dit is maar één van de officiële instanties die de overname goed moeten keuren. De deal is vooralsnog goedgekeurd in Saoedi-Arabië, Brazilië en Servië.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.