'Microsoft bood Sony een Call of Duty-deal van tien jaar aan'

Geplaatst: 22 november 2022 om 07:15Aangepast: 2 februari 2023 om 14:27
Microsoft zou Sony een deal hebben aangeboden waardoor Call of Duty op zijn minst tien jaar op PlayStation-consoles blijft verschijnen.

Dat blijkt uit een artikel van New York Times. Microsoft zou de deal eerder deze maand bij het bedrijf achter PlayStation-consoles hebben aangeboden. Het is niet bekend hoe Sony op dit voorstel heeft gereageerd.

Microsoft zou dit voornamelijk hebben gedaan om waakhonden die de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door het bedrijf wereldwijd onderzoeken tevreden te stellen. Allerlei instanties onderzoeken deze mogelijke overname om te controleren of er geen monopolypositie ontstaat. Vooralsnog hebben alleen officiële instanties van Brazilië en Saoedi-Arabië de overname goedgekeurd.

Hoewel Microsoft al meerdere malen de intentie heeft uitgesproken om Call of Duty na de overname op PlayStation-consoles uit te willen blijven brengen, zou een officiële afspraak hierover de goedkeuring van de overname mogelijk kunnen versnellen.

In het New York Times-artikel wordt ook gemeld dat Xbox-baas Phil Spencer en andere topmensen van Microsoft afgelopen maand naar Londen zijn gereisd om daar te praten met de Britse Competition and Markets Authority (CMA). Microsoft zou daarbij een Xbox, PlayStation en Switch hebben meegenomen waarop het Call of Duty en andere games toonde, om zo duidelijk te maken dat het bedrijf het belang van een dynamische game-industrie inziet.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.