Microsoft betaalde mogelijk voor chipprioriteit

Geplaatst: 7 april 2022 om 11:06Aangepast: 2 februari 2023 om 08:28
Microsoft betaalde fabrikanten mogelijk om voorrang te krijgen op geproduceerde chips.

Dat meldt Nick Baker in een aflevering van de XboxEra-podcast. “Microsoft heeft chipfabrikanten betaald voor chipprioriteit om te verzekeren dat de fabrieken de chips eerder aan Microsoft verkopen dan aan andere bedrijven,” vertelt hij. Baker kreeg de informatie vorig jaar al via een DM en kreeg pas toestemming om het te delen met het podcastpubliek.

Officieel heeft Microsoft hier niets over bekendgemaakt. In het Verenigd Koninkrijk was de console van Microsoft de bestverkochte console in maart. De Xbox liet de PlayStation 5 en zelfs de Nintendo Switch achter zich. Dat meldde journalist Christopher Dring van GamesIndustry op Twitter. Dat zou erop kunnen wijzen dat Baker het bij het juiste eind heeft.

Sinds de lancering van de Xbox Series X en PlayStation 5 zijn beide consoles altijd schaars geweest. Dat komt met name door chiptekorten door de coronapandemie en de enorme vraag naar de apparaten.

Vanaf 1:15:24 is het moment terug te luisteren in onderstaande video.

Watch on YouTube
Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.